23 Şubat 2011 Çarşamba

Knocked Up


Knocked Up:baş rollerini Seth Rogen,Katherine Heigl,Paul Rudd'un paylaştığı;how i met your mother'dan tanıdığımız Jason Segel'in de rol aldığı,Judd Apatow'un yönettiği bir 2007 romantik komedi filmi.
Film,barda tanışan bir çiftin,alkollüyken korunmasız ilişkilerinden dolayı Alison Scott'ın hamile kalmasından sonra gelişen olayları ele alıyor.Ben Stone hayatta bir dikili fidanı olmayan,arkadaşlarıyla filmlerdeki çıplak sahnelerin bulunduğu vakitleri kullanıcılara sunmayı amaçlayan web sitesi inşaa'sından başka işi olmayan uçarı bir tip.Alison ise bir TV kanalında muhabir.Film hakkında olayların gidişhattı ile ilgili spoiler vermemek için neden izlenmesi gerektiğine değineceğim.
Film her ne kadar genel anlamda korunmasız seks yapmayın uyarısı veriyor olsa da;incelediği konular ilişki,sorumluluk,evlilik.Evliliğin insan hayatından götürdüğü şeyleri,çocuk için yaşamanın ne demek olduğu ve nasıl etkiler gösterdiği,belli bir süreyi geçmiş evliliklerdeki partnerlerin birbiriyle nasıl yabancılaştıkları vb. şeyler.
Filmde,hayatın üstümüze bindirdiği sorumluluk duygusu,ve bu yıkıcı duyguyu kaldırabilecek kırılma noktaları mevcut.Tabi ki film temelde bir komedi filmi.Kahkahalara boğulacağınız konusunda garanti veremem,fakat gülümseyeceğiniz ve duygulanacağınız anlar sık sık karşınıza çıkacak.Filmde çoğu sahnede tüm saflığı ve tatlılığyla mini minnacık seçilmiş çocuklar bebeklere de değinmek lazım.Güzel anlar yaşayacağınız,izlenilesi bir film.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder